Japlenica

Art film je uz pomoć “Udruge mladih” iz Velog Brguda u općini Matulji, realizirao etno dokumentarni film pod nazivom “Japlenica”. U filmu je detaljno prikazan postupak izrade japlenice (vapnenice) uz komentar Vinka Brižana, jednog od posljednjih vapleničara u ovom kraju, koji je zapravo jedini mogao pokazati i mladima ostaviti dokumenta kako se nekad proizvodilo vapno od kamena koje je služilo za farbanje kuća, šatala ali i voćnjaka jer je vapno dobar za uništavanje nametnika na voćkama.

Film je prikazan u službenoj selekciji međunarodnog festivala koji organizira Kino video kluba Liburnija-film iz Rijeke 2017. godine u Art kinu Croatia na 48. po redu KRAF-u.

Više o filmu pogledajte ovdje.

 

Comments are closed.

Art film
Art film registrirani je obrt za snimanje filmova svih vrsta a prilagođenih Vašim potrebama. Registrirani smo za umnožavanje audio i vizualnih zapisa te za reklamu i propagandu. Art film posjeduje vlastitu opremu za snimanje i video montažu s kojima može realizirati sve vaše zahtjeve.
  • 51211 Matulji, Milana Frlana 34
  • 091 737 1814 - 091 202 2038

Emisija IKB Ča skalica

Art film u suradnji s tv kućom Kanal Ri iz Rijeke već 7 godina priprema i realizira emisiju IKB Ča skalica Ča skalica je top lista video spoti delaneh samo na čakavštine. Prikažuje se na Kanale Ri utorak na devet ur večer, a reprizu morete videt u sredu 10 menuti do 9 ur zjutra, pak u redu za polne oko tri i pol i u nedeju na 6 zapolne. Voditelji Ča skalice su Nina Dukić-Srok i Nikola Peršić. Ča skalica ni samo top lista ka dura 50tak minuti.

Gastro lutalica

Art film u suradnji s tv kućom RTL producira emisiju Gastro lutalica koja se emitira na tv programu RTL Living nedjeljom od 20:50 sati. Emisija je putopisno gastronomskog karaktera i snimana diljem Hrvatske. Više o “Gasto lutalici” pogledajte na ovom linku.