Ideja

Od ideje do gotovog proizvoda! – jedan je od slogana Art filma.
Ideja je jedan od osnovnih preduvjeta za realizaciju dobrog projekta.
Dobra ideja je 50% uspjeha cijelog projekta.
S vama ćemo poraditi na razradi ideje, te nakon što ideja bude 100% “ispolirana”, krenuti ćemo u realizaciju projekta.

Video produkcija

Obavljamo samostalnu produkciju za veliku većinu ideja i projekata. Art film posjeduje svoje kamere marke Sony i JVC, te niz žičnih i bežičnih mikrofona. rasvjetnih tijela, kao i niz ostale opreme potrebne za terensko snimanje. Koristimo i tzv. stabilizatore slike stadycame marke Flaycam 5000. Kada se susrećemo s idejama koje nadilaze tehničke mogućnosti koje posjedujemo, surađujemo s brojnim drugim kućama koje su usko specijalizirane za određene segmente snimanja (podvodne snimke, zračne snimke itd.) ili imaju specijalnu opremu za određene poslove. U suradnji s tim kućama vrlo lako isproduciramo gotovo sve vaše ideje.

Tv produkcija

Televizija je danas definitivno najjači medij. Gotovo da nema domaćinstva u kojemu se televizija ne gleda barem sat do dva dnevno. Statistike kazuju da prosječni čovjek dnevno gleda 4-6 sati televizijskog programa.
Ukoliko i vi imate ideje i želju da isporducirate svoju emisiju ili prilog za tv emitiranje, ali nemate potrebnu opremu ili sva potrebna znanja na koji način bi to učinili, slobodni smo vam ponuditi svoje usluge kao bi ta emisija ili prilog bio što uočljiviji te samim tim atraktivniji i gledaniji.

Post produkcija

Post produkciju vršimo na trenutno najsuperiornijim računalima, tipa Apple Mac, te softwareskim rješenjima Apple Final Cut Pro. To su riješenja koje koriste najjače TV i filmske kuće u svijetu, jer su se pokazala kao vrlo stabilnim i učinkovitim rješenjima, koja nude pregršt mogućnosti za doradu i preradu video materijala.

Objavljivanje

Video uratke napravljene u produkciji Art filma,možete objavljivati i emitirati na svim dostupnim elektroničkim medijima. Od TV postaja, preko kino dvorana koje su opremljene video projektorima, objavljivanja DVD-a u časopisima, do sajamskih te kućnih emitiranja ili postavljanja videa na Internet.

Presnimavanje

Ukoliko još imate neke svoje snimke na video kaseti (VHS-u) ili možda imate snimke s ljetovanja na mini DV kasetama, video 8 ili digital 8 kasetama, za vas možemo obaviti i uslugu konverzije i presnimavanja video materijala.
Zašto bi vaše snimke bile zaboravljene ili zbog čega bi svaki puta kada želite pogledati neku snimku spajali kameru na Vaš TV prijemnik, kada to možete jednostavno riješiti prebacivanjem snimki na DVD i gledati te snimke s punom udobnošću!

Ćo mi - ćo ti

Godine 2008. Art film  u suradnji s televizijskom kućom Kanal Ri snima i prikazuje na 5 lokalnih televizija prvi čakavski sitcom pod nazivom Ćo mi – ćo ti. Serija je koncipirana tako da pratimo dogodovštine obitelji Tić. Obitelj je to koja broji četiri člana. Glava obitelji je otac Štelio (Raul Cech), majka je Neda (Meri Cech) te dvoje djece Valter (Mauro Staraj) te Marina (Marijana Širola). Svaki član obitelji je vrlo osebujna karaktera koji pokušava svoje interese staviti ispred interesa svih članova obitelji, osim brižne majke, koja pokušava svih pomiriti i “spustiti na zemlju”. Zanimljivosti pridodaje i susjeda koja često dolazi na vrata obitelji Tić, te ostali povremeni gosti, a koji su inače poznata imena ovoga kraja pa se tako u seriji pojavljuju Ivana Marčelja, Jelena Lopatić te Nina Dukić.

Više o ovom projektu pogledajte ovdje.

Majugi 136

Godine 2010. napravili smo kratkometražni igrani film komičnog sadržaja pod nazivom “Majugi 136”. Snimljen je u rujnu 2010. godine, dok je montaža filma završena početkom 2011. godine. Radnja filma smještena je u ruralni dio Primorsko-goranske županije. U tom predjelu živi rodbina djevojke Ines koju nije srela niz godina. Ines i njezina prijateljica Petra namjeravaju posjetiti rodbinu, ali nezgodna situacija na putu pomrsila im je račune.

Film je snimljen na području Šmrike. Financiran je dijelom sredstvima Općine Matulji, a djelom producetske kuće Art film iz Matulja. Na čakavskom je dijalektu. Više o filmu možete pogledati ovdje. A cijeli film možete pogledati ovdje.

Art film
Art film registrirani je obrt za snimanje filmova svih vrsta a prilagođenih Vašim potrebama. Registrirani smo za umnožavanje audio i vizualnih zapisa te za reklamu i propagandu. Art film posjeduje vlastitu opremu za snimanje i video montažu s kojima može realizirati sve vaše zahtjeve.
  • 51211 Matulji, Milana Frlana 34
  • 091 737 1814 - 091 202 2038

Emisija IKB Ča skalica

Art film u suradnji s tv kućom Kanal Ri iz Rijeke već 7 godina priprema i realizira emisiju IKB Ča skalica Ča skalica je top lista video spoti delaneh samo na čakavštine. Prikažuje se na Kanale Ri utorak na devet ur večer, a reprizu morete videt u sredu 10 menuti do 9 ur zjutra, pak u redu za polne oko tri i pol i u nedeju na 6 zapolne. Voditelji Ča skalice su Nina Dukić-Srok i Nikola Peršić. Ča skalica ni samo top lista ka dura 50tak minuti.

Gastro lutalica

Art film u suradnji s tv kućom RTL producira emisiju Gastro lutalica koja se emitira na tv programu RTL Living nedjeljom od 20:50 sati. Emisija je putopisno gastronomskog karaktera i snimana diljem Hrvatske. Više o “Gasto lutalici” pogledajte na ovom linku.